• Wedstrijdverslag 01-02-2020 2020 Albatros - Kinderdijk

  4 feb 2020
 • 01-02-2020 Albatros - Kinderdijk

   

  Doelpuntenfestijn bij CKC Kinderdijk

   

  Zowel Kinderdijk 1 als 2 hebben afgelopen zaterdag 1 februari gewonnen bij Albatros uit Zwijndrecht. Het 2e moest tegen de nummer 2, een lastige klus aangezien ze zelf 7e stonden.

  Met het minimum verschil van 1 punt werd er gewonnen met 16-17.

   

  Het eerste stond voor aanvang 2e en was het eigenlijk aan hun stand verplicht om te winnen van de nummer 6 van de competitie. Er was 1 aanpassing in de basis bij de dames t.o.v. van vorige week. Simone Hoek begon in de basis in plaats van Samantha Schuit. De heren begonnen met dezelfde 4 als vorige week.

  10 seconden na het startsignaal lag de eerste bal al in de korf voor Albatros, 20 seconden later via een strafworp gevolgd door de nummer 2.

  Na 2 ½ minuut spelen waren er al 6 punten gemaakt. Koen Golverdingen, Martijn Kreuk en Lotte van de Lustgraaf zorgden voor de 3-3.

  Een kwartier voor de thee was er de volgende strafworp voor Albatros. Deze werd echter gemist en werd in het andere vak een halve minuut later wel benut door Kinderdijk. Max Donkervoort bracht de stand op 4-6.

  Het vak van Max Donkervoort, Laura Verveer, Lotte van de Lustgraaf en Menno Bot probeerde ook hun punten en rebounds te pakken maar helaas lukte dat in de eerste helft niet helemaal.

  10 en 11 minuten voor rust waren er opnieuw strafworpen voor Kinderdijk. Ook deze werden benut. Door Max Donkervoort en Martijn Kreuk.

  Met nog 1 ½ minuut te gaan zorgde Laura Verveer voor de aansluitingstreffer en een minuut later maakte Max Donkervoort de gelijkmaker, waarna Simone Hoek 8 seconden voor het eindsignaal door middel van een doorloopbal zorgde voor een minimale voorsprong. Ruststand dus 13-14.

  In de eerste helft was er een botsing geweest tussen een speler van Albatros en Marjolein Verkerk. Helaas blesseerde zij hierbij haar schouder waardoor ze niet meer kon starten in de tweede helft. Samantha Schuit was haar vervangster.

  Na rust kwam het vak met daarin o.a. Laura Verveer totaal anders de kleedkamer uit en raakten ze zowel aanvallend als verdedigend op stoom. De tegenstander had zichtbaar moeite met deze metamorfose.

  Alhoewel ze in de eerste 10 minuten nog konden aanhaken liep Kinderdijk langzaam uit naar een heerlijke voorsprong van 21-26 10 minuten voor tijd van zowel de dames als de heren uit beide vakken. 8 minuten voor tijd scoorde Koen Golverdingen zijn 5e na een prachtige onderschepping op eigen helft van Martijn Kreuk.

  Daarna werd er in 2 minuten tijd 7 keer gescoord waarvan 4 voor Kinderdijk. 25-33 en nog 2 minuten te gaan. Een bomvolle tribune, waaronder heel veel trouwe Kinderdijk supporters zag dat de einduitslag in het grote voordeel van Kinderdijk was. 27-35.

  Hiermee staat Kinderdijk nog steeds op de 2e plek, slechts 2 punten minder dan Fortis.

   

  Scores deze mooie wedstrijd:

  Max Donkervoort 8x, Simone Hoek 7x, Martijn Kreuk en Koen Golverdingen 5x, Laura Verveer en Samantha Schuit 3x, Lotte van de Lustgraaf en Menno Bot 2x.

   

  De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld in onze eigen Molenzichthal tegen Juliana uit Oud Gastel. Start is om 15:25.