• Wedstrijdverslag 14-12- 2019 Kinderdijk - DES

  17 dec 2019
 • 14-12-2019  Kinderdijk - DES

   

  Verdiende winst voor sterk CKC Kinderdijk

   

  Zaterdag 14 december werd er door CKC Kinderdijk gespeeld tegen DES uit Den Hoorn.

  In vergelijking met de vorige wedstrijd was er alleen een verschil bij de dames.

  Lotte van de Lustgraaf stond weer in de basis. Er waren deze week 2 teams “team van de week” nl: E2 en E3. Zij mochten deze keer oplopen met Kinderdijk 1.

   

  Zoals te doen gebruikelijk mocht de thuisploeg starten. Helaas waren ze al binnen 15 seconden de bal kwijt. Maar na diverse onderscheppingen van beide kanten had Menno Bot na anderhalve minuut de eer om het eerste punt te scoren een halve minuut later gevolgd door de eerste treffer van Lotte van de Lustgraaf.

  Na 6 minuten was er de eerste vrije bal die zoals altijd genomen werd door Marjolein Verkerk. Door middel van een prachtige stuitervariatie i.s.m. Martijn Kreuk kon Simone Hoek de 7-0 in de korf gooien. Vlak erna was er het eerste punt voor DES. 7-1.

  De ene na de andere goede aanval zorgde voor een comfortabele voorsprong bij rust. 15-6.

   

  Na rust duurde het 2 minuten voordat Kinderdijk alweer het volgende punt scoorde. Max Donkervoort gooide na een doorloopbal met 1 hand de bal in het mandje.

  14 minuten voor tijd deed hij het nog een keer op deze manier en bracht daarmee de stand intussen op 22-13. 6 minuten later scoorde Koen Golverdingen misschien wel het mooiste punt van de wedstrijd. Vanaf de middellijn zorgde hij voor de 26e van Kinderdijk.

  3 minuten voor het eindsignaal besloot coach Berrevoets een heel vak te wisselen en kregen Bram Rouppé, Samantha Schuit, Ruben Groenendijk en Anouk den Braanker ook nog de kans om hun kunsten te laten zien waarbij Ruben het laatste punt van deze wedstrijd maakte.

  DES had deze wedstrijd totaal geen antwoord op de loepzuivere schoten van Kinderdijk en geheel terecht won Kinderdijk met 29-18.

   

  Scores deze keer:

  Koen Golverdingen en Max Donkervoort 7x, Martijn Kreuk, Marjolein Verkerk, Menno Bot en Lotte van de Lustgraaf 3x, Simone Hoek, Laura Verveer en Ruben Groenendijk 1x

   

  Zaterdag 11 januari is de volgende wedstrijd. Deze wordt gespeeld in Krimpen aan den IJssel tegen KOAG en start om 19:35.

  Vanaf deze plek wensen we iedereen hele fijne kerstdagen en een goed uiteinde en graag tot volgend jaar.