• Wedstrijdverslag 28-09-2019 Merwede - Kinderdijk

  1 nov 2019
 • 28-09-2019 Merwede - Kinderdijk

   

  Eerste punt voor Kinderdijk

   

  Op het terrein van Merwede in Sliedrecht behaald CKC Kinderdijk zijn eerste veld punt door met 17-17 gelijk te spelen. 

   

  Coach Berrevoets had gekozen voor een iets andere opstelling dan vorige week met Amanda Temmer in de basisopstelling.

   

  Kinderdijk ging goed van start en het eerste doelpunt van Daan lag al snel in het mandje. Merwede reageerde er koel op en scoorden meteen een tegen doelpunt. De score in de eerste helft loopt gelijk op. 10 minuten voor rust zet Kinderdijk aan en door de scores van Marjolein, Max en Bram komt de ruststand op 7-9.

   

  Na de rust komen de Merwedianen iets frisser de kleedkamer uit dan de Kinderdijkers en scoren tweemaal waardoor de stand weer gelijk staat. Max was niet onder de indruk en scoort koelbloedig twee afstand schoten. 9-11. Martijn Kreuk maakte zijn eerste minuten na een blessure en weet deze te bekronen door meteen een strafworp te raken. Ook Koen Golverdingen komt het 1e team versterken. 

   

  10 minuten voor het eindsignaal was goed te zien dat beide ploegen hard vochten voor de winst. Allebei kregen goede kansen maar verloren ook veel ballen. Kinderdijk weet een aantal keer op twee doelpunten verschil te komen, maar Merwede blijft koel en scoort mee.

   

  In de laatste 5 minuten kwam Kinderdijk op lichte voorsprong van 15-16 door een korte kans van Lotte. Merwede had hier meteen een antwoord op, 16-16. Met nog drie minuten te spelen maakt Merwede een doelpunt en was het even billen knijpen. Door een mooie zelf gecreëerde korte kans van wederom Martijn komt de stand op 17-17, waarna ook het eindsignaal klonk. 

   

  Op zaterdag 5 oktober spelen Kinderdijk 1 en 2 op Molenzicht tegen RWA uit Rhoon. Het tweede start om 14:00, het eerste om 15:30.  

  Scores:

  Max 6x, Martijn 3x, Amanda en Lotte 2x, Marjolein en Daan 1x